31.8.2014

JAMMIN'

jam05
jam01
jam02

Omatekoiset hillot innostaa.

Vanhempien luona tyhjensin karviaispensaan mukaani ja pakastimesta otin mukaani punaherukoita ja vähän mustikoitakin.

Sitten alkoi hillojen keittely. Superhelppoa, mutta tietty aikaa vievää ja vähän sotkuistakin puuhastelua.

Parhaat vinkit löytää Marttojen sivuilta: hillot & puhtaat purkit.

Visuaalisesti kauniimmat ohjeet löytyy Muslasta, josta löytyy myös ohjeet liköörin valmistukseen. Kunhan omenat kypsyvät, ajattelinkin laittaa liköörit hautumaan.

Tänä talvena pidän paljon lettukestejä.

6 kommenttia:

  1. Määkin tein mustikka-kardemummaa, on muuten hyvää!!!! Harmi ettei tullut kovin hyvää satoa että olisin saanut jotain. Katotaan jos omenasta ja luumusta vielä sais. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, cool! mua harmittaa et mulla on tota mustikkahilloa vain yksi pieni purkki mutta ehkä seuraavan kerran porukoilla vieraillessa kähvellän vielä yhden pakasterasian mustikoita mukaani ;--) omenahilloa kyllä pitää vielä saada tehtyä ja ehkä luumuhilloakin vois kokeilla!

      Poista
  2. Heh. :D Mikäköhän ihme toi mun selitys oli, siis tarkotin että kotikotona ei tullut niin hyvää satoa että mulle olis riittänyt viinimarjoja... Mut metsät on täynnä puolukkaa, pitäisköhän käyä kerää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha xD mietin kans puolukoita, pitäis ehkä vihdoin opetella tykkäämään niistä!

      Poista
  3. Säilöminen on ihanaa! Kaikenlainen mehujen ja hillojen keittely. Kylässä ollessa pääsin pari viikkoa sitten säilömään kurkkuja, ne on kans erityisen kivoja ja hyviä. Harmi että kotona muuton takia taisin missata avomaakurkkusesongin, ens vuonna sitten! Mut ehkä ompuista jotain..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on kyllä, jotenkin terapeuttista, haha! hitsi jotkut omat suolakurkut ois kyllä kova juttu!!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.